Dr. Xavier Sierra

Lamentablement, hem començat l’any 2024 amb la inestimable pèrdua del nostre patró Xavier Sierra i Valentí, Doctor en Medicina, dermatòleg i llicenciat en Humanitats.

El Dr. Sierra, a més de patró de la Jané Mateu Foundation, ocupava també altres càrrecs, entre els quals:

Membre fundador de la European Society for the History of Dermatology.
Membre de la Societat Catalana d’Història de la Medicina.
Acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.
Redactor cap de la Revista Gimbernat d’història de la medicina.
President del Patronat del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya.

El Dr. Sierra va néixer a Girona en 1952, es va llicenciar en Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en Dermatologia a l’Hospital Clínic de Madrid. També era doctor en Medicina per la Universitat Complutense de Madrid i havia desenvolupat la seva vida professional com a dermatòleg a Terrassa i Barcelona.

Va centrar el seu treball en la Història de la Dermatologia i havia publicat més d’una dotzena de llibres sobre aquest tema, així com capítols, traduccions i pròlegs, a més de ser autor de nombrosos articles en revistes de l’especialitat i en la premsa general. En els últims quinze anys de la seva vida va desenvolupar una intensa activitat en el camp de les humanitats mèdiques i durant els mesos de confinament per la covid, va escriure cada dia una poesia i va fer un poemari que va titular “Poesies confinades”.

Tant en la seva faceta professional com en la seva faceta humana, el Dr. Xavier Sierra ha estat una persona digna d’elogi i admiració i així quedarà en la memòria de tots els que hem tingut el privilegi de conèixer-li i en la memòria de la nostra Fundació.